Szülinapra

Már fiatal koromban tudatosult bennem, hogy a rohanó hétköznapok mellett szükségünk van a pihenésre, az ünnepnapokra, a családdal együtt eltöltött közös élményekre, minőségi időkre.

Hogy miért mondom mindezt? Korunk egyik leggyakoribb gondja a kiégés, a lelki gondok felerősödése, a pánik betegségek, az idegrendszeri megbetegedések.

Pedagógus révén napi kapcsolatban állok fiatalokkal, idősekkel, családokkal egyaránt. Ezekből a kapcsolatokból látom, hogy egyre kevesebb időt töltenek az emberek családtagjaikkal együtt, egyre ritkábban szerveznek közös programokat, nyaralásokat, ami feltétele a pihenésnek, a feltöltődésnek, a kikapcsolódásnak. Tapasztalataim alapján ezért merem kijelenteni, hogy a fent említett gondok ezeknek a közös programok hiányára vezethetők vissza.

Éppen azért, hogy ezeket a hibákat elkerüljem családtagjaimmal együtt, tudatosan törekszem a családi programok, együttlétek szervezésére. Különösen ügyelek arra, hogy a születésnapokat, névnapokat, évfordulókat megünnepeljük, legyen az személyes jelenléttel, vagy akár a technikai eszközöket igénybe véve. Ez pedig azért van, mert előfordulhat természetesen minden családban, hogy a családtagok elfoglaltságuk miatt nem tudnak személyesen összegyűlni. Ilyen esetekben marad a telefonhívás, de ma már mód van a videó hívásra, vagy videó küldésre, vagy akár hangfelvétel küldésére is.

Legutóbb azt találtam ki a legkisebb unokám születésnapja előtt, hogy hangfelvételen keresztül fogom felköszönteni a kicsit. Gondolkodtam, hogy mi legyen a hangfelvételen. Végül úgy döntöttem, hogy egy saját történetet küldök Neki szeretettel. Elő is vettem az iphone készülékemet, és készítettem az első felvételt, ami nem sikerült tökéletesen, így töröltem, és próbáltam újra felvenni a köszöntőt. Igen ám, de nem sikerült, mert a mikrofon meghibásodott.

Hívtam az iphone szerviz munkatársait, és kértem szervízfutár szolgáltatást. Így utazás nélkül megoldódott a telefonom javítása, és még időben elkészíthettem a szülinapi üdvözletet.