Ha nem tudsz döntésre jutni

Az ember életében mindig hatalmas dolog, hogy ha saját lakást vagy házat vásárol és megkezdi az önálló életét, de még azt is ide sorolhatom azt hiszem, hogy ha valaki albérlet mellett dönt és úgy kezd egy teljesen felnőtt életbe. Nyilván a szülők ekkor is ott vannak az ember mellett, és jobb esetben tényleg mindig számíthatunk rájuk és a segítségükre, de a saját élettér már nélkülük, a saját ízlés és igények szerint kerül kialakításra és persze berendezésre. Emlékszem, hogy mennyire hihetetlen ma már, hogy az első lakásomban például nagyon sokáig nem volt ágyam. Egy matrac volt letéve a földre és én bizony azon aludtam. Egyáltalán nem is gondoltam rá, hogy nekem ágykeretet kellene vennem. Egészen egyszerűen elvoltam a saját világomban, és meg kell mondjam, hogy tökéletes döntés volt akkor a szüleimtől, hogy egyáltalán nem szóltak bele hogyan élek. Még akkor sem, hogy ha bőven tudtak volna nekem venni egy ágyat. Hagyták, hogy nekem elég legyen a matrac a földön.

Persze most én a kislányommal ugyanebben a nehéz helyzetben vagyok, mert nem pont olyan az ízlése és a gondolkodása mint az enyém, ez pedig nagyon sokszor furcsa helyzeteket és szituációkat szül. A legnagyobb problémája nemrég például az volt, hogy nem igazán tudott döntésre jutni abban a kérdéskörben, hogy festmények vagy fotók legyenek a falra akasztgatva élete első lakásában. Persze nem olyan régen a megoldással tért haza, hiszen a szalaibalazs.hu oldalról választott egy gyönyörűt a vászonképek közül, így pedig egyben kerül majd a falra festmény és fotó is, hiszen ez a Balaton vászonkép egy tökéletes balatoni táj fotója alapján készült.

Remélem, hogy most már olyanokra is jut majd figyelme és ideje, mint a konyha, amit bár tudom, hogy egy egyetemista nem használ túl gyakran, azonban mégis csak kicsit fontosabb szerepet tölt be az ember életében, mint egy kiegészítő a lakásban. Ha azonban te sem tudsz döntésre jutni, hogy egy festmény vagy egy fotó lenne tökéletes választás a falra, akkor csak azt tudom javasolni, hogy válaszd a vászonképek szépségét. Biztosan nem fogod megbánni, mert az tény, hogy ez a vászonkép balaton tájjal is gyönyörű. Nekem is tetszik, tény ami tény.